Екологічна акція "Збір батарейок"

Лише одна пальчикова батарейка, що потрапляє на сміттєзвалище,забруднює важкими металами 20 м2 землі і 400 кубометрів води! Спалені на сміттєспалювальних заводах батарейки утворюють діоксини, які з клубами диму потрапляють в повітря, ґрунт, воду, а звідти - в легені та інші органи людини. Мінімальні дози діоксинів викликають порушення роботи репродуктивної системи та онкологічні захворювання.

У всьому цивілізованому світі відпрацьовані батарейки збирають і утилізують від побутових відходів. В Україні нема централізованої системи збору відпрацьованих батарейок та акумуляторів для їх утилізації. Жителі міст змушені викидати їх у сміттєві контейнери, відтак вони потрапляють на полігони твердих побутових відходів, що призводить до значного забруднення довкілля.

В нашій школі була започаткована акція зі збору батарейок. Учнями нашої школи було зібрано більше 25 кг батарейок. Акція діє на постійній основі.

Кожна людина в світі може зробити вклад в екологічний стан планети і почати можна з найпростішої справи - утилізації батарейок.

Зібрані батарейки, ми передаємо організації Зелена коробка.

Кiлькiсть переглядiв: 1123

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.