Особлива педагогічна рада

Наш час – час змін і перетворень у різних сферах життя, зокрема й в освітньому процесі. Сучасний світ не стоїть на місці, і першими будуть ті, хто володіє знаннями. Жодна реформа не зможе змінити будь-що в системі освіти, якщо вчитель сам не зміниться, і тим самим не змінить підходи до організації освітнього процесу.

Розуміючи це, ми змінюємо підходи й до організації і проведення педрад. Щоб посилити демократичні засади управління ліцеєм, при підготовці і проведення педрад ми стали залучати учнівське самоврядування, батьківський комітет, раду школи. Ці заходи підвищили роль педагогічної ради, яка стала дійсно дорадчим колегіальним органом управління ліцею.

Такі форми проведення педрад як педрада-семінар з елементами тренінгу, методична панорама, педрада - ділова гра, педагогічна дискусія, багатоступенева та багатоетапна педрада, «методичний день» перетворюють педраду в орган, який об'єднує вчителів, батьків, учнів спільною турботою про сьогодення і майбутнє шкільного життя, дозволяє відстоювати свою позицію, створює умови для підвищення педагогічної майстерності, змушує шукати ефективні форми роботи з дітьми, надихає на творчу співпрацю на підставі особистісно орієнтованого навчання і виховання підростаючого покоління, дає можливість почувати себе Вчителем — і знову сумніватися, шукати, апробувати, творити...

Саме тому 15 січня 2020 р. ми організували незвичайну педагогічну раду – «Ліцей колядує!». Після 1-ої офіційної частини, на якій були обговорені нагальні питання, ми перейшли неофіційної. Кожне методичне об’єднання підготувало колядки, віншування та гарний настрій.

Але краще один раз глянути на фотографії та відео….

Кiлькiсть переглядiв: 884

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.