Пленерний урок (урок поетичне коло) «Образ осені в поезії Ліни Костенко»

Відео та фото матеріаль щодо проведеного уроку

«Пленерний урок – це урок мислення серед природи. Головна особливість пленерного уроку: підключення всіх каналів сприйняття: зір, слух, смак, нюх, дотик, інтуїція. Вони націлені на цілісне, двопівкульне сприйняття інформації – логічне й образне; на розуміння багатств навколишнього світу в усіх його проявах» (Анна-Марія Богосвятська. Пленерні уроки – уроки мислення серед природи. Методичний посібник. – Львів: Академія гармонізації особистості, 2019. – 64с.)

Вчитель української мови і літератури Прецель Вікторії Володимирівни

В гостях у осені…

Залишилося ще декілька днів – і прийде зима. Але сьогодні ще осінь! Учителька української літератури Вікторія Прецель привела дітей 6-А класу в гості до осені. А допомогла їй у цьому Ліна Костенко.

Здавалося б простий програмовий урок, але він перетворився в поетичну симфонію. На цьому уроці переплелися художні образи поезії Ліни Костенко з красою природи, яка оточує нас, адже діти були серед дерев, опалого листя, біля рідної школи. Цікава розповідь вчительки, яскравий роздатковий матеріал, який вона підготувала, поезія великої поетеси, яку читали учні – все це надихало на творчість і роздуми. А з якою цікавість учні розфарбовували осінню берізку! Вони відобразили в цьому зображенні всі барви осені, і вона вийшла весела, кольорова, без жодного натяку на смуток, що скоро зима…

Дякую Вікторії за запрошення. Я разом з учнями вдихала аромати осені, слухала мелодію легкого вітру і раділа, що така вчителька є в нашій школі.

Відгук на урок української літератури 25.11.2020 року

Стефанія Тадеївна Притуляк

Кiлькiсть переглядiв: 264

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.